Marina Banic, MA psihologije, CTA psihoterapeut, TSTA  trener i supervizor  u  oblasti psihoterapije je osnivac i direktor Internacionalnog Centra za Transakcionu Analizu - ICTA  u Beogradu koji postoji od 2006. godine.

 Marina je jedan je od osnivaca Srpske asocijacije za Transakcionu analizu SATA, ciji je  bila dugogodisnji predsednik.Trenutno je na funkciji pretstavnika Evropske asocijacije za Transakcionu analizu /EATA u Board-u Evropske asocijacije za psihoterapiju/ EAP.

 

NASA MISIJA

Promocija teorije Transakcione analize / TA / i primena u praksi u raznim oblastima : psihoterapiji, treninzima za psihoterapeute, coaching-u, organizaciji workshop-a za unapredjenje komunikacije , workshopi za licni i profesionalni rast i razvoj pojedinaca i grupa.

  • Mi verujemo da svaka osoba ima  potencijale da  razvije svoju svesnost , autonomiju i kreativnost , kao i konstruktivne, harmonicne relacije sa drugim ljudima.
  • Svaka osoba ili grupa ljudi, svaki sistem koji je otvoren za feed back, ima sanse da se unapredjuje i razvija. Mi smo spremni da vam asistiramo u tome da prepoznate svoje autenticne potrebe kao i stilove ponasanja, nacine razmisljanja koji ce vam omoguciti da dosegnete zeljeni cilj.
  • Srecni pojedinci cine srecno drustvo. Mi edukujemo strucnjake koji tome doprinose.
“ The miracle is not to walk on water. The miracle is to walk on the green earth, dwelling deeply in the present moment and feeling truly alive.”

— Thich Nhat Hanh

Marina Banic, TSTA trener i supervizor, direktor ICTA. Pretstavnik EATA - Evropske asocijacije za Transakcionu analizu u EAP - Evropskoj asocijaciji za psihoterapiju  u Becu.

Marina Banic, TSTA trener i supervizor, direktor ICTA. Pretstavnik EATA - Evropske asocijacije za Transakcionu analizu u EAP - Evropskoj asocijaciji za psihoterapiju  u Becu.